Dobrodosli u sekciju o nasim vinima.

 

Cilj je pre svega bio da se napravi takva vinska karta koja ne bi sadrzala ponavljanja u sortama i vinskim stilovima, a da u isto vreme ne bude previse obimna i konfuzna.

Smatramo da smo u tome i uspeli.

Sva nasa vina su dovoljno razlicita da uvek mozete pronaci stil koji bas Vama odgovara, ili napraviti savrsen spoj hrane i vina.

Izradu same vinske karte poverili smo profesionalnom somelijeru, koji poseduje visegodsinje iskustvo, kao i medjunarodno priznat sertifikat izdat od strane je Udruzenja Somelijera Srbije, ciji je redovni clan.

Vodjeni njegovom vizijom, fokusirali smo se pretezno na domaca vina. Smatramo da poseduju dovoljno kvaliteta i raznolikosti da zauzmu centralno mesto nase ponude. Pored toga, sa ponosom zelimo da nasim gostima iz inostranstva pruzimo priliku da probaju autenticna srpska vina.

Ipak, nismo zeleli da u potpunosti izostavimo ostale vinske zemlje i regije, pa ponudu upotpunjuju vina i vinski stilovi iz najznacajnijih vinskih regija sveta (Toscana, Portugal, Champagne itd.).

 

Vina na casu:

 

Bitno je da istaknemo da kod vina na casu koristimo dve vrste ambalaza.

U oba slucaja vodilo se racuna da vino do Vas stize sveze, kvalitetno i samo onda kada je na svom vrhuncu. U pitanju su internacionalni, opsteprihvaceni sistemi, koji se koriste i u prestiznim vinotekama i restoranima svetskih metropola. Zadovoljstvo nam je da kroz te sisteme mozemo sa Vama podeliti vrhunsko zadovoljstvo koje vino sa sobom nosi.

 

Prva ambalaza je vino iz flase, identicno onom iz maloprodaje. Medjutim, nakon otvaranja i sipanja svake pojedinacne case, koristimo vakum pumpice i cepove, putem kojih stitimo vino od oksidacije, cuvajuci kvalitet aroma i plemenitost karaktera vina. Posebna evidencija se vodi o datumu otvaranja svake pojedinacne boce, kao i o stanju vina pre sipanja u casu. Do Vas, nasih gostiju, stizu samo case vina koja su na vrhuncu, u svojoj punoj snazi i raskosi.

 

Druga ambalaza je Bag In Box. U pitanju je vino koje se nalazi u plasticnoj ambalazi, hermeticki zatvorenoj, koja svojim karakteristikama nema uticaja na kvalitet vina. Iz Bag In Box-a vino moze samo da izlazi pritiskom poluge na slavini, a da pri tom vazduh ne moze da prodre. Samim tim ovo vino je na vrhuncu do dve godine. A imajte u vidu da mi na nedeljnoj bazi trosimo po nekoliko Bag In Box pakovanja. Takodje je jako bitno da znate da Bag In Box nije rinfuza, i vina u takvim ambalazama ne drzimo i ne sluzimo.

 

Kod Bag In Box-a se takodje postavlja pitanje – sta ako ga zelite poruciti u standardnoj kolicini kao bocu od 0.75l?

Uvek mozete to uciniti. Sipacemo upravo tu kolicinu vina u dekanter, i ono ce raskosno stajati za Vasim stolom.

 

Vinski dogadjaji:

 

Povremeno, sa tendencijom da postane redovno, organizujemo vinkse veceri, promocije i degustacije. Time Vam pruzamo priliku da se upoznate sa ponudom nasih vina, ili vinskih kuca ciji deo ponude nudimo. Sve to zacinjeno delikatnim degustacijonim tanjirima, ciji sam aranzman privlaci paznju, a sadrzaj odusevljava.

Nase vinske veceri sadrze i dozu edukacije pri cemu mozete nauciti mnogo o samim vinom, a da pri tome uzivate u omiljenom vinu i Vama dragim osobama. Vodi ih nas somelijer koji je uvek raspolozen da Vam odgovori na svako pitanje ili nedoumicu.

Za vise informacija pratite redovno objave na nasem sajtu, ili nas pozovite.